• radiant flooring, studio building, Pacific Palisades, new generation plastic tubing

Pacific Palisades Accessory Building

MODERN HILLSIDE STUDIO


Placed at the top of the hillside on a through lot, this 1050sf accessory building captures a wonderful mountain view. The building, which includes a studio, a recreation room with a deck, a bathroom and a kitchenette, steps sensitively down the slope of the site. Exposed board-formed concrete walls and polished poured concrete floors create a wonderful modern aesthetic and provide thermal mass. Interior merges with exterior using large glazed areas including a 14 foot sliding door, which recesses into a pocket essentially unifying the rec room and deck into one space. Sustainable design is accomplished in part by radiant heating, low-e glass and roof photovoltaic panels.

This accessory structure is a wonderful addition to the site which includes the main residence, an original 1958 ranch house that sits at the flat pad at the bottom. Plans for future construction of the residence include its complete remodel and expansion, as well as continuation of the architectural vocabulary established at the top.